Øbro Træ nu med 75 år i kundernes tjeneste…… 13-01-2015
 I 1940 kunne tømmerhandler Jens Pedersen overtage lejemålet og varelagret i Randersgade til en samlet pris på 30.000 kr. som skulle betales omgående. Det lykkedes at låne disse penge og tømmerhandlen skabte i det første driftssår en omsætning på 100.000 kr.
Siden er det dog gået meget fremad og her i jubilæumsåret forventer Øbro Træ A/S med afdelingen i Randersgade og Engroscenteret i Nordhavnen at sælge for mere end 150 mio. kroner.
Nu er det jo ikke omsætning der gør det alene, men for at sikre de rigtige indkøbspriser og dermed kunne deltage i en fortsat skærpet konkurrencesituation, så kræver det jo i disse tider en betydelig volumen, siger Direktør Uwe Plugge.
Da vi købte virksomheden i 2011 var det med særligt fokus på salg til den professionelle håndværker, men alligevel var det helt naturligt at tage afdelingen i Randersgade med i handlen fortsætter Uwe Plugge.
Det har også været en god ide, for nu kan man jo sige at Øbro Træ siden 1940 har givet den     ”hele sømmet” på Østerbro og har holdt fast i en 75 årig god historie.
 Trælasten i Randersgade er absolut et besøg værd og selv om besøget leder tankerne hen mod en svunden tid, så er sortiment og produktviden helt på højde med nutiden.
De mange forandringer i Øbro Træ har været på logistikcentret i Nordhavnen, hvorfra alle leveringer til Sjælland og Øerne gennemføres.
Den markante vækst i de senere år kan henføres til at kunderne har taget godt imod forretningsmodellen, hvor håndværkeren er i fokus og har fået mulighed for at etablerer egen indkøbsforening med optimal levering fra lager til byggepladsen.
Forretningskonceptet hvor ”en skovl er en skovl og en spade en spade” med gennemsigtige samhandelsaftaler i et moderne ” partnerkoncept” ser ud til at virke hos kunderne.
75 årsjubilæet markeres løbende i 2015 med forskellige jubilæumsarrangementer og jubilæumssalg, hvor særlige kundefordele markedsføres.
 
 
 
 
 
 
Øbro Træ A/S vinder offentligt EU udbud på snedkervarer. 21-10-2013
Øbro Træ A/S vinder offentligt EU udbud på snedkervarer.
 
 
Indkøbsfællesskabet Sjælland og Øbro Træ A/S har indgået kontrakt på levering af snedkervarer til Erhvervsskolerne og de Tekniske skoler på sjælland.
 
Aftalen omfatter en komplet logistikløsning i levering af hårdttræ – fyrretræ og pladeprodukter i en 2 årig periode frem til 2015.
 
Med partnerskabet mellem Copenhagen Hardwood og Øbro Træ har det jo ligget i luften, at netop den type opgaver er et af vores kompetenceområder, siger direktør Uwe Plugge.
 
 
Vi beskæftiger os primært med kunder indenfor møbelproduktion og finder det meget interessant at komme tættere på de unge møbel- og maskinsnedkeres tanker og ideer, omkring fremtidige møbler og designs.
Vi leverer allerede træ til mange af de ældre møbelklassikere, som er tegnet af bl.a, Wegner, Mogens Koch, Børge Mogensen, Arne Jacobsen m.f.
Derudover har vi i samarbejde med vores ”kollegaer” i Øbro Træ,  løst flere spændende ”Træopgaver” i forbindelse med de mange byggerier omkring Københavns havn, udtaler ejerne af Copenhagen Hardwood, Kim Berg og Finn Albech.
 
Da vi blev anbefalet som leverandør i træ og pladeprodukter, så måtte vi forsøge at kvalificere os, ved at sætte os grundigt ind i regler for udbud af denne karakter. Det er jo ikke sådan vi normalt handler med vore mange kunder, siger Michael Arent fra Øbro Træ.
 
Det har ,for os været en rigtig god proces at gennemføre, både i Øbro Træ og Copenhagen Hardwood, idet vi nu har fået bekræftet samarbejdes styrke og mange muligheder,  og det giver blod på tanden, afslutter Michael Arent.
 
Øbro Træ bliver PEFC og FSC® certificeret 18-02-2013
’Selv en gammel hund kan lære nye tricks’ siger adm. direktør Uwe Plugge om Øbro Træ A/S, der har eksisteret i mere end 70 år, og som nu har opnået både FSC® og PEFC certificering. 
 
Øbro Træ vil være forrest i feltet – også når det gælder miljø. Derfor blev der i november 2012 taget en stor beslutning om, at der fremover skal være certificerede varer på hylderne. Herefter gik det stærkt og Øbro Træ har nu opnået både PEFC og FSC certifikat. ’Vi har valgt at gå ’all-in’ og blive dobbeltcertificeret.  Årsagen er, at det meste af vores nordiske træ kommer med PEFC stempel, hvorimod vores hårdttræs produkter som terrassebrædder fås med FSC. Med dobbeltcertifikat kan vi betjene vores kunder bedst og bredest muligt’ forklarer Uwe Plugge.
 
Øbro Træ har taget et valg – også for kunderne
For at gøre en lang proces kort, besluttede Øbro at udskifte en stor del af deres konstruktionstræ med PEFC certificerede varer.  ”I stedet for at sidde med hænderne i skødet og vente på efterspørgsel efter certificerede varer, har vi taget skridtet fuldt ud og har erstattet hele varegrupper med certificerede produkter. I praksis betyder det, at en stor del af vores konstruktionstræ fremover kun købes og sælges som PEFC certificeret, og vores hårdttræs terrassebrædder vil være FSC ’ fortæller adm. direktør Uwe Plugge.
 
Øbro Træs nuværende kunder behøver dog ikke at blive bekymrede for deres fremtidige leverancer. Det ændrer nemlig hverken på pris eller kvalitet. Forskellen er blot, at papirarbejdet og dokumentationen for bæredygtighed nu er på plads og følger varen.
 
’En af vores klare målsætninger er at skabe værdi for vores kunder, og det gør vi nu ved at sikre at vores trævarer kan leve op til nuværende og kommende krav. Man kan sige det sådan, at vi har valgt for vores kunder – så har de den bekymring mindre’ siger Uwe Plugge. 
 
Hvorfor certificering
Der er ikke meget slinger i valsen når Øbro Træ skal svare på hvorfor de har valgt at blive certificeret.
’Vi har læst skriften på væggen og er ikke i tvivl om, at certificeret træ er fremtiden. Der har været meget snak om værdien af certifikater, hvorvidt det kan betale sig osv. Vi er nået til den konklusion, at hvis vi forsat vil være med fremme i feltet når det gælder om at levere træ til byggeriet, så er der ingen vej udenom.  Vi vil være med til at promovere træ som et miljøvenligt byggemateriale. Men det kræver, at vi tager nogle valg om, hvordan vi driver vores forretning. For os har det betydet at udskifte hele varegrupper med certificerede varer’.
 
Stor opgave
En dobbelt certificering er ikke noget man kommer sovende til.  ”Det har været en omfattende opgave at få det hele på plads. Vi valgte at købe hjælp til at få styr på det hele, så vi hurtigst muligt kunne komme i gang med det der interesserer os – nemlig at sælge” fortæller Uwe Plugge.  Konsulent Rikke Bergsten fra CSR-Direct bekræfter ’ For mange virksomheder er det en stor mundfuld at skulle sætte sig ind i de mange regler og procedurekrav fra FSC og PEFC og udvikle et system, der er praktisk og anvendeligt – især når man samtidigt skal passe den daglige forretning’. 
 
Øbro Træs FSC og PEFC certifikater kom i hus den 13. februar 2013
 
Øbro Træ skifter alle gaffeltrucks til nye moderne EL-Gaffeltrucks. 08-02-2013
Gaffeltrucks er for tømmerhandleren som saven for håndværkeren. Et arbejdsredskab, som skaber den bedste mulighed for at kunne arbejde effektivt og billigt.
 
I Øbro Træ skal vi være skarpe på konkurrencekraft, og effektive med logistikløsninger til vore kunder. Det er nemlig her, at nøglen til fælles succes ligger. Derfor har det været helt naturligt for os, at sætte fokus på dette område, og dermed skabe endnu mere bæredygtig virksomhedsdrift i selskabet, udtaler direktør Uwe Plugge.
 
Løsningen blev at ledelsen kunne sætte rammerne og logistikeksperterne gjorde planer til konkrete handlinger, hvor rammen var miljøvenlig og økonomisk neutrale løsninger for Øbro Træ.
 
Beslutningen blev at alle gastrucks og dieseltrucks udfases pr. januar 2013 og erstattes af nye moderne gaffeltrucks, der anvender EL-energi som drivmiddel.
 
Og hold da op…………… det blev bedre – billigere – og mere effektivt for både medarbejdere og virksomheden, Ja der blev endda mulighed for varme i sæderne, udtaler logistikpersonalet i Øbro Træ A/S.
 
Næste skridt bliver nye bæredygtige trækoncepter i Øbro Træ A/S.
Øbro Træ præsentere ny tilbuds avis til Proffesionelle 08-10-2012
Øbro Træ har lavet en tilbuds avis til vores proffesionelle kontokunder.
Klik på nedenstående link for at se avisen.

Tilbuds avis September:


Limtræ som er 100 % uden knaster hos ØBRO Træ 19-07-2012
 Limtræ som er 100 % uden knaster hos ØBRO Træ
 
Øbro Træ A/S arbejder hele tiden på at udvikle nye træprodukter, der er tilpasset kunden, og dermed giver effektive besparelser.
 
Nu introduceres Limtræ til vindues og dørproduktion, som er udviklet i samarbejde leverandører og finske savværker.
 
Limtræet lagerføres i dimensionerne:
 
62 x 124 mm     2 lamel og fingersamlet
68 x   68  mm    fingersamlet
 
Træet importeres fra de bedste finske råvarer og produceres ligeledes i Finland.
 
Alle trækomponenterne er ovntørret ned til 12 % fugtindhold og leveres med konditioner, som kan opfylde 2 økolimtræs normer. På solidt træsprog betyder det, at komponenterne har det rigtige indhold af kernetræ og håndværkeren ved afmærkning kan se hvordan træet skal oparbejdes.
 
Det er helt naturligt for os, at arbejde med disse specielle træprodukter, idet vi både har erfaringen og kan vise vore kunder, hvor mange penge de kan spare ved det rigtige valg af træ, siger salgsdirektør Lars Thomsen.
Øbro Træ og Copenhagen Hardwood indgår strategisk samarbejdsaftale. 10-04-2012
 
Øbro Træ og Copenhagen Hardwood indgår strategisk samarbejdsaftale.
 
Med det klare mål at styrke selskabernes markedspositionering i Øst Danmark inden for salg af træ og pladeprodukter til den professionelle håndværker er der etableret et nyt samarbejde af erfarne handelsfolk i trælastbranchen.
 
Copenhagen Hardwood ApS er et nystartet selskab med handel indenfor Hårdttræ og Finer. Selskabet er etableret af Finn Albech Nielsen og Kim Berg, som begge er erfarne hårdtræsspecialister med mere end 30 års ansættelse i henholdsvis Risør Træ & Finer og Walter Jessen A/S.
 
Vi har fået en god start i vores nye virksomhed, udtaler de 2 indehavere, og kan derfor allerede nu se, at vi har behov for en samarbejdspartner, som kan understøtte vores logistik og distribution.
 
Øbro Træ A/S har med det nye ejerskab og ledelse gennemgået et paradigmeskifte i 2011 og fremtræder i dag som en moderne grossist tømmerhandel, som på rekordtid er placeret som en noget større tømmerhandel med 2 afdelinger i København.
 
Vores spidskompetencer er jo primært indenfor bygningstræ-plader og byggematerialer, udtaler Adm. direktør Uwe Plugge, men vi har længe arbejdet med muligheder for at udvikle hårdttræsområdet og derved opfylde vores målsætning, om at blive totalleverandør indenfor alle træ arter til industri og håndværk.
 
Det ligger derfor helt naturligt at indlede et strategisk samarbejde med andre erfarne træspecialister,
som vi jo kender godt igennem mange års tidligere samarbejde, siger Uwe Plugge.
 
De 2 selvstændige selskaber vil i en fælles strategi udnytte alle de åbenlyse synergier omkring fælles indkøb og logistikoptimering, der styrker konkurrenceevnen som en seriøs udbyder, der kan
løfte opgaven som totalleverandør i træprodukter.
 
Samarbejdsaftalen betyder også en ny god sparringspartner til større projektopgaver i træ, ligesom vi tidligere har løst opgaver ved opførelsen af Operahuset og Skuespilhuset, udtaler de nye partnere i fællesskab.
 
 
 
 
 
 
 
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Vi benytter os af google annalyticks. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Øbro Træ A/S | XL-byg Proffcenter | Tlf. Detail : 35 42 16 57 - Tlf. engros: 39 16 20 00